Blogger Widgets

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

"Διαδρομή στα σύννεφα"

Γιώργος Βαρσαμάκης - "Way on clouds"

Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Βαρσαμάκη από τη δισκογραφική εταιρεία ACOUSTIC ART PRODUCTIONS με τίτλο «10 πτήσεις με αερόστατο».
Ένα ορχηστρικό έργο γραμμένο για μικρή ορχήστρα, πιάνο, δύο κιθάρες, ακορντεόν και κρουστά.
Σύμφωνα με το συνθέτη… 10 πτήσεις με αερόστατο, 10 ταξίδια που ξεκίνησαν από ένα παιδικό όνειρο που έγινε διαδρομή στα σύννεφα, πέρασε τη νύχτα μαζί με τα αστέρια και είδε την ανατολή. Συναισθήματα και εικόνες στον αέρα και η επιστροφή πάλι πίσω στα παιδικά όνειρα που ζητάνε να μείνουν ζωντανά για να μπορούμε όλοι εμείς να πετάμε…



ένα υπέροχο video ελπίδας

Το video είναι από την γαλλική ταινία (1956) του Αντρέ Λαμορίς.
Ένα κόκκινο μπαλόνι ακολουθεί ένα αγοράκι στους δρόμους του Παρισιού δημιουργώντας ένα παράξενο ζευγάρι που μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες. Το μπαλόνι γίνεται σύμβολο της δύναμης για ανανέωση που μας επιτρέπει μέσα από την αγάπη να ανακαλύπτουμε εκ νέου το νόημα της ζωής. Η ταινία υμνήθηκε από τους κριτικούς ανά τον κόσμο για το μαγικό ρεαλισμό της και το πανανθρώπινο μήνυμα της, τιμήθηκε με αναρίθμητα βραβεία μεταξύ των οποίων με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, με Όσκαρ Σεναρίου και Bafta, έχει μεταφερθεί στο θέατρο, ενώ αποτέλεσε έμπνευση για πάρα πολλές μελλοντικές ταινίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου