Blogger Widgets

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014




Εσάς σας τραγουδούσαν νανουρίσματα όταν ήσασταν μικροί για να κοιμηθείτε;; Ενθουσιασμένη με το πόσο θαυμάσια πράγματα μπορούν να προκύψουν στα σχολικά πλαίσια όταν η ευαισθησία και η δημιουργικότητα συναντά το ταλέντο των παιδιών, παραθέτω ένα απόσπασμα από το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Η ζωή μέσα από την τέχνη»  που πραγματοποιήσαμε με τους μαθητές μας, με τους εξαιρετικούς (και ακούραστους!) συναδέλφους  κ. Λιανού Αθηνά και κ. Τσούμα Ευθύμιο.

Ακούγονται κατά σειρά οι εξής: Αναγνωστοπούλου Αθανασία, Δουβλέκα Σοφία, Τσαπάρα Ξανθή, Τρίμι Αργκίσα.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη συνάδελφο κ. Τζίνα Ζαζά για την ηθική στήριξη ( μας λείπεις!) καθώς και στο συνάδελφο και καλό φίλο Τετριμίδα Θανάση για τη μουσική επένδυση με την κιθάρα του! Ευχαριστούμε τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και που μας δίνουν ερεθίσματα για να δημιουργούμε μαζί!!!

Η ενότητα ξεκινά με την εκφώνηση ενός εισαγωγικού κειμένου και ακολουθούν: Ποίημα "Τι να 'σουν παιδί μου" της Λίλας Καρακάλου-Καρανικόλα με μουσική επένδυση το "Μικρό Πρίγκηπα" της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Δημοτικό νανούρισμα "Κοιμήσου αστρί" απο τη συλλογή του Νικόλαου Γ. Πολίτη "Εκλογαί απο τα τραγούδια του ελληνικού λαού" με μουσική επένδυση το κομμάτι "Στο Πατάρι" επίσης της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και τέλος, κλείνουμε με μία ερμηνεία του νανουρίσματος "Κοιμήσου μέρα όμορφη" με μουσική επένδυση κιθάρας απο το Θανάση Τετριμίδα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου